Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.06.21 H.

Újabb gazdasági fejlesztés Abonyban

Abonyban kíván fejleszteni a Gigler Mechatronik Kft.- Négy területre kötöttek szerződést az Abonyi Üzleti Parkban

Rieger Armin: „Megmondom őszintén, nem is volt Abonynak alternatívája. Az Abonyi Üzleti Park árban és kiszolgálásban a legjobb.”

Június 18-án újabb szerződések megkötésére került sor az Abonyi Üzleti Park ingatlanjainak vonatkozásában. A jelenleg Cegléden működő 25 fő munkavállalót foglalkoztató Gigler Mechatronik Kft négy területre tart igényt. A cég először bérli, majd szándékai szerint meg is vásárolja az Abonyi Üzleti Parkban lévő ingatlanokat. Rieger Armin cégvezető, valamint Csanádi Csaba menedzser írták alá a szerződéseket. Csanádi Csaba lapunknak elmondta, hogy ezzel már 79 %-osra nőtt az Abonyi Üzleti Parkban kapacitáskihasználtsága, azaz 19-ből csak 4 területnek nincs bérlője vagy tulajdonosa. Rieger Armin cége, a Gigler Mechatronik jelenleg Cegléden üzemel, 25 főt foglalkoztatnak, azonban a megrendelések miatt jelentős kapacitás- és létszámbővítésre lesz szükségük. Abonyt választották, ahol a terveik szerint egy nagyon modern gyártóüzemet létesítenek, melyre pályázatot nyújtanak be. Az a szándék, hogy egy év alatt elkészüljön a nagyvolumenű beruházás, és megtriplázzák az alkalmazotti létszámot. Ez 75 fő munkavállalót jelent majd.

ar4

Rieger Armin Gigler Mechatronik Kft. cégvezető: „A Mercedes Benznek gyártunk elektronikai szűrőket, akik szerintem a világon a  legjobb autókat gyártják. Elektronikai alkatrészgyártással foglalkozunk tehát. Ennek a neve ESM, azaz Elektronikai Szerviz Menedzsment. Azért kell bővítenünk, mert kaptam egy szerződést a Daimler Benztől, az összes szűrőt mi fogjuk gyártani. Nagyon nagy darabszámot kell majd gyártanunk. Hat éve bérlünk Cegléden gyártócsarnokot, mely mintegy 700 m2-es. Most a nagy mennyiség miatt ez kicsi lesz. A másik dolog az, hogy most huszonöt dolgozónk van, de ezt meg kell tripláznunk. Jelenleg a megrendelt nagy mennyiséget nem tudjuk legyártani.

ar2

Egy éve keresem azt a területet, vagy csarnokot, melyben ezt meg tudjuk valósítani. Most került kiírásra az a pályázat, mely lehetővé teszi a fejlesztésünket. Mi jogosultak vagyunk ezen a pályázaton részt venni. Arra gondoltunk, hogy most vagy soha! Csanádi Csabával már hónapok óta kapcsolatban vagyunk az Üzleti Parkkal kapcsolatosan. Tudtam, hogy van ez a lehetőség, mindig is érdeklődtem iránta. Megjelent a végleges pályázati kiírás, így eljött a szerződéskötés ideje. Beszéltem erről a német partnereimmel, akik egyetértettek abban, hogy most kell az Abonyi Üzleti  Parkban ingatlanokat bérelni, majd vásárolni.

Megmondom őszintén, nem is volt Abonynak alternatívája. Az Abonyi Üzleti Park árban és kiszolgálásban a legjobb. Én néztem már sok területet de egyik sem volt megfelelő. A létszámot egy éven belül kell bővítenem. „

Csanádi Csaba menedzser, Abonyi Városfejlesztő Kft. ügyvezetője: „A Gigler Mechatronik Kft képviselőjével az elmúlt időszakban többször egyeztettünk arról a lehetőségről, hogy a cég  a bővítését az Abonyi Üzleti Parkban képzeli el, illetve valósítja meg. Most jutottunk el odáig, hogy a feltételek adottak, és le tudtunk ülni megkötni a szerződéseket. Ezen kívül még további egyeztetések is folyamatban vannak Rieger Arminnal területek megvásárlására és  még további ingatlanok vonatkozásáában. Ezzel az Abonyi Üzleti Park kihasználtsága igen jelentős mértékű lett, 79 %-os, és csak négy ingatlanra nem kötöttünk még szerződést, de ezekre is komoly érdeklődés van .”

1645 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak