Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.06.11 P.

Szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez Andrási Tanár Úr!

Andrási István magas szintű állami kitüntetést, Németh László díjat vett át Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkártól.

 A Montágh Imre Általános Iskola EGYMI június 11-én megtartott ballagással egybekötött évzáró ünnepségén az iskola igazgatója Nagy Andrea, az intézménym unkatársai, és a diákok, szülők is gratuláltak a nagyon rangos kitüntetéshez.

Andrási István földrajz, illetve oligofrénpedagógia-logopédia szakos tanár 1974-ben kezdte pályafutását Abony városban. 2020-ban, 46 év pedagógiai munka után vonult nyugdíjba.

and3

Tanított a Gyulai iskolában, a Somogyi iskolában, majd az Abonyi Montágh EGYMI-ben. Iskolai munkája mellett logopédusként 17 évig fejlesztette az óvodás gyermekek beszédét is.

Igazgatóként dolgozott 1996-2007-ig a Montágh EGYMI-ben, majd egy évig a Somogyi iskolában.

Pályafutása során kiemelkedő pedagógiai munkát végzett a gondjaira bízott SNI gyermekek, tanulók nevelésében, személyiségük fejlesztésében.

and7

Páratlan érzékkel használta ki a tanórán kívüli tevékenységek adta lehetőségeket. Legyen szó táboroztatásról, kirándulásokról, versenyeztetésről, mindenki számíthatott rá.

Elévülhetetlen érdeme a szegregáltan működő Montágh iskola „kapuinak nyitása”. Az intézménybe járó tanulókat töretlen hittel és lelkesedéssel juttatta el minden olyan rendezvényre, ahová a többségi intézményekbe járó gyermekek eljuthatnak.

and5

A különleges gondoskodást igénylő gyermekek, tanulók segítésében eltöltött 32 év alatt megszámlálhatatlan versenyre készítette fel a tanulókat, melyek közt tanulmányi- és sportverseny egyaránt előfordult.

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetség (FODISZ) megyei elnökségi tagjaként aktívan tevékenykedett a SNI tanulók versenyzéséhez szükséges feltételek megteremtésén.

Évente megrendezte Abony városban a FODISZ megyei labdarúgó- és asztalitenisz versenyeinek tavaszi és őszi fordulóit.

Felkészítő tanárként kiváló eredményeket ért el tanulóival zsinórlabdában, atlétikában, asztaliteniszben és labdarúgásban a megyei és az országos versenyeken.

2019-ben Fogyatékosok Diáksportjáért elismerésben részesült. (A díjat Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Toponári Gábor, a FODISZ elnöke adta át számára.)

Nagyon sok, boldog, egészségben töltött nyugdíjas évet kívánunk Andrási Istvánnak!

1568 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak