Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.05.11 K.

Krupincza János körzetében útfelújítások kezdődnek

Krupincza János önkormányzati képviselő körzetében, a 6-os számú választókerületben az elmúlt időszakban sok pozitív változás történt.

 Utak újultak meg, folyamatban van az ivóvízhálózat korszerűsítése, rekonstrukciója a kritikus részen a Nyári Pál úton. Krupincza János a maga közvetlen személyiségével teszi a dolgát, személyesen keresve meg a lakosokat. Amiben tud, segít. Az elmúlt hónapok eseményeiről kérdeztem az önkormányzati képviselőt.

„Választókerületemben a lakosság jelentős többségének még mindig az utak állapotával van problémája, mely ugye „örökségünk”. Napirendre kerültek a közvilágítás hiányosságai is, több lámpatest nem világított, illetve meg kell jegyeznem, hogy a Bodócs közben sajnálatos módon lámpatesteket loptak el az elmúlt időszakban. Az eltulajdonított lámpatestek gyorsan pótlásra kerültek, viszont ez jelentős kiadással járt, és mélységesen felháborítónak tartom, hogy egyesek képesek ilyen elkövetésére. Nagyon fontosnak érzem, hogy az idei önkormányzati pályázatban benne van a Székely Bertalan út felújítása. Ez egy fontos szakasz a Vasút út- Tószegi út összeköttetésében. Főként a vasútállomás és az óvoda megközelítésében van kiemelt szerepe.

Nagyon jó hír, hogy a Nyári Pál úton a napokban befejeződik az ivóvízhálózat korszerűsítése, és véget érnek a folyamatos csőtörések, melyek a lakók és a DAKÖV mindennapjait is megkeserítették. A vége felé járnak, már rákötötték a lakóingatlanokat az új rendszerre, a tereprendezés, helyreállítás fázisában vagyunk.

Egyeztettem az ABOKOM Nonprofit Kft. igazgatójával, Gáspár Csabával a kerületemben lévő padkázásokról. Ezek kivitelezése július- augusztus hónapban van a tervekben. Ez nagyon fontos a tél beállta előtt, mert ezzel megakadályozzuk a meglévő aszfalt burkolat állapotának további romlását.

A területemen a belvízelvezető rendszer kérdése nagyon fontos. Itt a Kodály Zoltán út- Semmelweis út között van egy belvízelvezető csatorna, melynek kotrását időjárási viszonyoktól függően június hónapban végzi el a tervek szerint az ABOKOM Nonprofit Kft.

Folyamatosak az egyeztetések a Magyar Telekommal annak érdekében, hogy a vasút dőlőben is legyen nagy sebességű internet hálózat, az ott élő lakosság, valamint a vállalkozások igényeinek magas színvonalú kiszolgálása érdekében.  Várjuk a szolgáltató visszajelzését a beruházás pontos időpontjával kapcsolatban.

A Vértes Út Kft-vel egyeztetett a városvezetés a korábban elkészült abonyi utakról. Ígéretet kaptunk, hogy még májusban a kikátyúsodott, általuk korábban elkészített utakat meleg aszfaltos, körbevágásos technológiával szakszerűen, hengerezéssel rendbe teszik. Nem a körbevágás nélküli itatásos módszerrel végzik majd a munkát, mely nem bizonyult időt állónak.

Minden kedves abonyi Lakosnak kitartást, jó egészséget szeretnék kívánni, és kérem, hogy tartsák be a koronavírus veszélyhelyzet miatti szabályokat!”

Abony Sajtó

Sorozatunkban az egyes körzetek képviselőit kérdeztük munkájukról. Hamarosan még több hír!

1614 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak