Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.26 P.

Somogyi iskola hírek

Az elmúlt fél év eseményeiről számolt be az iskola vezetősége.

Gönczölné Mádi Friderika intézményvezető- helyettes:

„Nagyon izgalmas félév áll mögöttem. Igazgató asszony és a nevelőtestület támogatásával június 1-jén kezdtem el vezetői munkámat. Úgy érzem, kollégáim mindenben támogatnak, segítenek. 30 évig dolgoztam közöttük, ismerem a mindennapos problémákat és igyekszem a vállukról levenni azokat az adminisztrációs terheket, melyek az ő feladatellátásukhoz szükségesek annak érdekében, hogy minél inkább az oktató- nevelő munkára tudjanak összpontosítani. Legfontosabb feladatunk most a beiskolázás. Sokkal nehezebb, mint az elmúlt években, hiszen elmaradnak a személyes találkozások, nem lehet az iskolában előkészítő foglalkozásokat tartani. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy egy jó rendszert sikerült kidolgoznunk. Az óvónők munkáját támogatva, az iskolára való felkészüléshez mi is készítettünk feladatlapokat, melyeket az óvodai csoportokba is eljuttatunk, és feltesszük iskolánk honlapjára. A testnevelés alkalmassági vizsgálat anyaga is megtalálható weboldalunkon, így abból is tudnak a gyerekek készülni. Ezt – amennyiben lehetőség lesz rá - a járványügyi előírásokat betartva kiscsoportos rendszerben fogjuk megtartani. A beiratkozással kapcsolatos időpontokról, tudnivalókról mindenkit időben tájékoztatunk. ”

Falusiné Nagy- Juhák Andrea intézményvezető- helyettes:

„Azt gondolom, hogy az iskolában folyó munka eredményességének egyik mutatója, hogy milyen a kimenő tanulók teljesítménye. Ezt legjobban a központi írásbeli felvételivel tudjuk mérni, hiszen ez egy külső, független, egységes javítási útmutató alapján javított dolgozat. Első körben az írásbeli felvételit írt tanulók eredményeit vizsgáltuk, és azt tapasztaltuk, hogy a mi tanulóink 80 %-a magasabb pontot ért el, az abonyi gimnáziumban felvételit írt tanulók átlagánál. A napokban ismertette Maruzsa Zoltán államtitkár úr az országos matematika és magyar felvételi átlagokat. Biztató eredménynek tekintjük, hogy a mi tanulóink felvételi pontszáma az országos átlagnál is jobb. A hivatalos országos átlag 47,2 %, a mi diákjainké 47,9 %. Kiemelve egyes osztályokat, mondhatom, hogy a tagozaton tanulók jóval magasabb pontszámokat értek el. A nyolcadikos osztályfőnökök és a szaktárgyi pedagógusok nagyon sokat dolgoznak azon, hogy diákjaink a képességeiknek megfelelő középiskolákban tanuljanak tovább. A döntés a szülők és a diákok kezében van, de a pedagógusok nagy felelősséggel segítik a pályaválasztást.”

Kazinczyné Juhász Ildikó intézményvezető:

„Félévünk sikeresen lezárult. Megtartottuk online a félévzáró értekezletet, ahol az osztályfőnökök beszámoltak tapasztalataikról, osztályuk félévi munkájáról. A beszámolók alapján elmondhatom, hogy ennek a félévnek egyik fontos feladata volt a tavaszi digitális oktatás után a jelenléti oktatásba való „visszaszoktatás”. Bízom benne, hogy a tanév végére visszatérünk a régi mederbe. A jelenlegi egészségügyi helyzetben nem tartok iskolagyűlést, ezért az alsós és felsős helyettesemmel minden osztályt meglátogattam. Értékeltük az osztály félévi munkáját, gratuláltunk az elért eredményekhez. Kiemeltük azokat a diákokat, akik kitűnő vagy kiválóan megfelelt eredményt értek el. Megdicsértük azokat a tanulókat, akik szorgalmasan tanultak, képességeikhez mérten szép eredményt értek el. A gyerekek elmondták, hogy szeretnék, ha az év végi bizonyítványt már családtagjaik jelenlétében vehetnék át. Így gondolom én is, hiszen nincs annál nagyobb szülői büszkeség, mint amikor egy ballagáson vagy tanévzáró ünnepélyen az egész iskola közössége előtt kap dicséretet gyermekünk.

A továbbtanulás szép eredményeiben nagyon nagy szerepe van annak is, hogy tantestületünk összetartó, egymás munkáját segítő pedagógusokból áll. Kollégáim nyitottak az új digitális eszközök tanórán történő használatára. A tanárok módszertanilag, szakmailag magasan képzettek, bizonyíték erre, hogy szaktanáraink több mint fele egyetemi végzettséggel rendelkezik.

Az Oktatási Hivatallal szoros szakmai kapcsolatban vagyunk. A szaktanácsadói rendszer kimagaslóan jól működik intézményünkben. Ebben a rendszerben matematika illetve földrajz szaktanácsadóként helyettesemmel Falusiné Nagy-Juhák Andreával személyesen is közreműködünk. Andrea ettől az évtől a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ illetékességi területéhez tartozó matematika szakos kollégák munkáját segíti, mint vezető szaktanácsadó. Az összegyűjtött tapasztalatokat, jó gyakorlatokat iskolánkban is hasznosítani tudjuk.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere levélben köszönte meg az országban dolgozó pedagógusok kitartó félévi szakmai munkáját. Tájékoztatott arról, hogy a folyamatos ellátás mellett, február hónapban egy nagyobb mennyiségű tisztító- és fertőtlenítő szert juttatnak el az iskolákba.

A sikeres félévzárást - a pedagógusok szakmai munkáján kívül – köszönöm a szülőknek, fenntartónknak a Ceglédi Tankerületi Központnak, Abony Város Önkormányzatának és az ABOKOM Kft-nek. Ahhoz, hogy a következő félévben is ilyen gördülékenyen működhessünk, továbbra is számítok mindannyiuk segítő támogatására.”

840 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak