Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.26 P.

Csekkek, közlemény

Házhoz viszi az önkormányzati adócsekkeket a „hivatal”

Döntés született arról a Polgármesteri Hivatalban, hogy a 2021-es évi önkormányzati adóhatóság által kiküldésre kerülő csekkeket ebben az évben a Polgármesteri Hivatal dolgozói, és Pető Zsolt polgármester személyesen kézbesíti a lakosság részére. A döntés meghozatalára takarékossági okokból került sor. A leveleket már ma elkezdték kézbesíteni.

Pélyi- Tóthné Szabó Nikolett, az Abonyi Polgármesteri Hivatal Adócsoportjának munkatársa lapunknak elmondta, hogy első sorban a magánszemélyek kommunális adójáról, a talajterhelési díjról, építményadóról, valamint a gépjárműadó hátralékról szóló csekkeket fogják hamarosan kézbesíteni a lakosságnak.

„Az idei évre vonatkozó gépjárműadó csekkeket már a Nemzeti Adóhatóság küldi ki a gépjárműtulajdonosoknak. Változás, hogy az első részletet az eddigieknél később, április 15-ig kell befizetni. A Helyi Iparűzési Adóval kapcsolatban a mai egy nagyon fontos nap, mert február 25-ig nyilatkozniuk kell a NAV rendszerében a kis- és középvállalkozóknak. Amennyiben kitöltenek egy nyilatkozatot, akkor az eddigi 2 % helyett 1 % lesz a Helyi Iparűzési Adójuk mértéke. A mostani intézkedést, mely szerint házhoz viszik a Polgármesteri Hivatal dolgozói az adózással kapcsolatos dokumentumokat, takarékossági okok indokolják. Most, első körben összesen 5600 levelet fogunk kikézbesíteni. Egy levél feladási díja a postán 145 forint lenne. 5600 levelet kell elvinnünk, és ezzel 812.000 forintot takarítunk meg. Ebben a nehéz időszakban minden forintra szükség van!”- mondta el lapunknak Pélyi- Tóthné Szabó Nikolett az Abonyi Polgármesteri Hivatal Adócsoportjának munkatársa.

814 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak