Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.25 Cs.

Vendégek a Városházán

Folytatódik Újszász és Abony együttműködése, fontos témákban egyeztettek.

A mai napon Dobozi Róbert Újszász város polgármestere és az önkormányzat több képviselője látogatott el Abonyba. A szomszéd település vezetői belterületi útépítésekkel kapcsolatos (elsősorban a mart aszfaltos technológiával készült utak) kivitelezési tapasztalatairól kérték Pető Zsolt polgármester véleményét. A megbeszélésen részt vett Kókai- Dudinszky Mónika gazdasági ügyekben illetékes alpolgármester asszony is.

Az útépítési és felújítási tervek, ismeretek megosztása mellett több önkormányzati jógyakorlat is bemutatásra került. Ezen belül az illegális hulladék elleni intézkedések, a közterületek és zöldfelületek fejlesztése, járdaépítési program és az üzleti park létesítésével, működési lehetőségeivel kapcsolatos tapasztalatok. Pető Zsolt polgármester elmondta, hogy kiemelten fontosnak tartja a Ceglédi Járáson kívül eső szomszédos településekkel való aktív együttműködést. Különösen nagy öröm, hogy Újszász város polgármesterével őszintén megoszthatjuk mindennapi munkánk tapasztalatait és kölcsönösen tanulhatunk egymás jógyakorlataiból.

Dobozi Róbert és Pető Zsolt polgármesterek megállapodtak arról, hogy az illegális hulladéklerakás elleni küzdelem keretében közös akciót szerveznek. Újszász és Abony város önkéntesei idén tavasszal közösen tisztítják meg a két település közötti közutat és a bekötő dűlőutak csatlakozásait.

674 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak