Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.24 Sze.

Parasport napja

A Magyar Parasport Napja – február 22.- A Montágh Iskolában jártunk

Abony is csatlakozik! A Montágh Imre Általános Iskola EGYMI-ben jártunk!

A Magyar Országgyűlés 2017-ben, tartózkodás és ellenszavazat nélkül határozatába foglalta a magyar parasport hagyományainak és sikereinek minden évben, február 22-én történő megünneplését.

A Magyar Országgyűlés döntése alapján idén negyedik alkalommal ünnepelhetjük meg a Magyar Parasport Napját február 22-én. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny-és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a parasportok és a parasportolók megünneplésére készülve, LÉLEKMOZGATÓ programjával, ismét együttműködésre, megemlékezésre hívta a köznevelési intézmények mellett Magyarország összes önkormányzatát, települését.

A program kérte a polgármesteri hivatalokat, lehetőségeik szerint emlékezzenek meg kerületi, települési szinten is a Magyar Parasport Napjáról. Abony Város Önkormányzat regisztrált és részt vesz a LÉLEKMOZGATÓ programban. Az Önkormányzat támogatásával, a járványügyi előírások szigorú betartása mellett a Montágh iskolában gyakorlati sportfoglalkozást tartottak a program keretében, illetve a www.fodisz.hu oldalon található mesekönyveket, színezőket osztották meg a tanulókkal. Az Intézmény kizárólag sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók gyógypedagógiai nevelését-oktatását látja el.

Karácsony előtt Abony Város Önkormányzata számos hasznos eszközzel támogatta a Montágh Imre Általános Iskola Egységes Módszertani intézmény tanulóit, melyeket a program során is felhasználtak.💜

 

 

 

 

1149 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak