Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.02.02 Cs.

Napelemes beruházás a Szivárvány Óvodában

A városvezetés döntése értelmében az önkormányzati fejlesztések tekintetében elsőbbséget élvez az energiafelhasználás csökkentését, a megújuló energiaforrások felhasználását célzó beruházás.

A Szeretlek Abony program céljaira és a rezsiköltségek csökkentésére is figyelemmel született döntés 21 intézményi épület napelemes rendszerének hálózatcsatlakozásáról. Az engedélyezési eljárást követően január 23-án született döntés arról, hogy az önkormányzat saját forrásból – elsőként - telepíti a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde 15kVA teljesítményű kiserőművét.

Pető Zsolt polgármester: Intézményeink áram költsége tízszeresére növekedett január 1-től. A rezsikiadások radikális emelkedése miatt radikális takarékoskodásra van szükség, azonban a takarékoskodás önmagában nem jelent tartós megoldást. Az óvodai ellátás esetében a megszokott színvonal biztosítása, a költségek tartós csökkentése, valamint a fenntarthatósági szempontokra is figyelemmel az „előre menekülés” mellett döntöttünk. A Szivárvány ovi napelemes beruházását önerőből biztosítja a város, és ez csak a kezdet. Az elkövetkező hónapokban lépésről-lépésre folytatjuk az intézményeink zavartalan működéséhez szükséges fejlesztéseket.

335 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak