Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.02.01 Sze.

Igazi csapatmunka eredménye volt a Galamb- Díszmadár és Díszbaromfi kiállítás

Január utolsó hétvégéjén a madaraké volt a főszerep Abonyban a Varga István Városi Sportcsarnokban.

Komoly szakmai elismerés maga a tény, hogy a jelenlévő híres tenyésztők egyöntetű véleménye alapján az ország egyik legnagyobb és legrangosabb kiállításává nőtte ki magát a rendezvény. Az ország szinte minden pontjáról érkeztek neves tenyésztő szakemberek, hogy bemutassák féltve nevelgetett madaraikat. Ezen kívül a rendezvény nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen Szlovákiából és Romániából is érkeztek kiállítók, valamint Németországból is voltak vendégeink.

A kiállítás hatalmas közönségsikert aratott, hiszen a két nap alatt, január 28-án és 29-én mintegy ezren tekintették meg a galambokat, díszmadarakat és a rendkívül változatos fajtájú baromfiakat. Csakis köszönettel tartozhatunk a szervezőknek, hiszen amellett, hogy a helyieknek és a környék-bélieknek egy igazi élményt szereztek, a rendezvény erősítette Abony város pozitív imázsát is.

Deák Sándor főszervező, a helyi galambász egyesület vezetője több közösségi oldalán közzétett posztban számolt be a program sikeréről. Megtudhattuk, hogy igazi csapatmunka eredménye volt a rendezvény, melyet a városvezetés, Pető Zsolt polgármester is a legmesszebb menőkig támogatott. Deák Sándor külön köszönetét fejezi ki a Kultúra Háza munkatársainak, valamint a varga István Városi Sportcsarnok kollektívájának.

„Túl vagyunk az Abonyi Galamb és Kisállattenyésztők egyesületének 44. kiállításán.

Azt hiszem a galambászoknak (tyúkászóknak és díszmadarasoknak) jó találkozó, a kiállítás látogatóinak talán kellemes élmény volt. A rendezvényen 94 tenyésztő 1024 kedvence volt látható, 57 fajta kisállatot tekintetettek meg az érdeklődők. Köszönet a támogatóknak! Köszönet a kiállítóknak! Köszönet az egyesület tagjainak, akik munkája nélkül ez a csodás kiállítás nem valósulhatott volna meg.

Most első alkalommal hirdetett az Abonyi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete a kiállításához kapcsolódóan rajzversenyt a város általános iskolásai számára.

Bennünket is meglepett a pályázatok magas száma, hiszen 229 rajz került bírálatra. A díjakat a kiállítás díjkiosztó ünnepségén adtuk át a győzteseknek. Köszönetünket fejezzük ki a pályázóknak és az oktatási intézmények pedagógusainak, akik segítették a pályázatunk sikeres lebonyolítását.

Köszönet még egyszer a tagoknak és köszönet mindazoknak, akik segítettek, hogy létrejöhessen ez a számunkra fontos rendezvény: Abony Város Önkormányzatának és Pető Zsolt polgármesternek, az Abonyi Művelődési Ház munkatársainak, a Varga István Városi Sportcsarnok kollektívájának és természetesen a megjelenő tenyésztőknek és a látogatóknak. Bízom benne, hogy lesz folytatás, és jövőre ismét találkozhatunk egy ilyen színvonalas nagy rendezvényen Abonyban!”- mondta Deák Sándor főszervező.

LV

444 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak