Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.01.26 Cs.

Az utak javítását kérték az önkormányzati képviselők

Abony Város Önkormányzat Képviselő- testülete január 26-án ülésezett a Városháza Dísztermében.

Összességében elmondható, hogy az elmúlt időszak időjárása nagyon nem tett jót az abonyi utak állapotának, pedig kemény tél nem volt. Így több képviselő is jelezte, hogy az adott körzetében található utak, vagy padkák állapota jelentősen leromlott. Abonyban az útellenőri feladatokat az ABOKOM Nonprofit Kft látja el, de az abonyi Közterület- felügyelet munkatársai végezték el az elmúlt napokban a kátyús területek feltérképezését, így elkészült egy lista. Az ABOKOM Nonprofit Kft szokta a város útjait is karbantartani, mely mind az útfelületre, mind a padkázásra kiterjed. Sajnálatos módon a mai ülésen nem vett részt senki sem az ABOKOM részéről, annak ellenére, hogy az utak állapotának javítása az ő feladatkörükbe tartozik.

Ezt nehezményezte Járdány Vanda önkormányzati képviselő asszony is, aki elmondta, hogy a napirend előtti felszólalások, problémafelvetések jelentős többsége az ABOKOM feladatköreit érinti, így kéri, hogy ne csak meghívót kapjanak a képviselő- testületi ülésekre, hanem legyenek kedvesek személyesen is megjelenni, hogy azonnal tudjanak válaszolni a felmerülő kérdésekre. Ezzel a kéréssel Pető Zsolt polgármester teljesen egyetértett. A városvezető elmondta, hogy a közterület- felügyelet munkatársainak felmérését megkapta, és már több út vonatkozásában kérte a karbantartást, beavatkozást az ABOKOM-tól. Így ennek megfelelően megkezdődtek a kátyúzások. Pető Zsolt elmondta, hogy a munkálatok megkezdése indokolt volt, hiszen tavaszias az időjárás. Több utcában és dűlőben már sikerült az utak rendbetétele.

Járdány Vanda elégedetlen volt a Damjanich út padkázásával melyet pár hónapja csinált meg az ABOKOM, de a padka már most tiszta kátyú, a víz megáll rajta. A képviselő asszony kérte, hogy vagy csinálja meg jól a munkát az ABOKOM, vagy mondja azt, hogy nem tudja megcsinálni, és akkor ne ők végezzék el a feladatot.  Mind Járdány Vanda, mind több képviselő kérte, hogy a körzetükben lévő utakat javítsák meg, így Mészáros László a Pénzügyi Bizottság elnöke és Dr. Egedy Zsolt alpolgármester is.

Az egyes képviselők napirend előtti felszólalásait a későbbiekben részletesebben ismertetjük.

LV

310 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak