Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Close This Bar

Legújabb híreink
Négy lábon érkezhet a segítség az abonyi polgárőrök mellé

rendorsegi_kutyas_bemutato_polgarorseg_abony_abony_1.jpgAz abonyi polgárőrök az idei Tó partyra is konkrét feladatokkal, célokkal érkeztek. A rendezvény biztosításán túl egy izgalmas kutyás bemutatóval is készültek az eseményre. Nagy várakozás előzte meg a polgárőrség rendőrségi kutyás programját, melyet Csonka Zoltán... [ Olvasd tovább! >>> ]

A magyar dinnye a legkelendőbb az abonyi piaccsarnokban

piac_vasarcsarnok_zoldseg_gyumolcs_abony_abony_1.jpgFriss, minőségi és ár-érték arányban megfelelő portékákkal várják a vásárlókat az abonyi Piac-Vásárcsarnokban.


Talált kerékpár várja gazdáját a Városházán

talalt_kerekpar_abony_abony.hu_2017.jpg
Az abonyi rendőrök a napokban a képen látható Schwinn Csepel típusú, női kerékpárt találták, melynek keressük a jogos tulajdonosát.

Ha felismeri a kerékpárját, a tulajdonviszony igazolásával (kerékpár papírjaival) átveheti az Abonyi Polgármesteri Hivatalban, a közterület-felügyelőknél.

DE


Változik a vízmérőórák olvasási rendje

dakov_kft_vizbekotes_szennyvizbekotes_abony_abony.hu_2017.jpgA DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy a területéhez tartozó ingatlanok vízmérőjének olvasási rendje megváltozik. Az eddigi félévente történő leolvasás helyett évente egyszer fogjuk felkeresni felhasználóinkat. 

A leolvasás hónapjai:
Március-április-május


Késnek a vonatok a ceglédi vonalon

A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen-Záhony vonalon 20-90 perccel nőtt több csütörtök reggeli - főként elővárosi - vonat menetideje, mert Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés. Már javítják a szakemberek a berendezést. Utasaink elnézését és türelmét kérjük!

MÁVINFORM


Tájékoztató az Erzsébet-utalványok átvételéről

Tájékoztatjuk az augusztus 01-jén jogerős határozattal rendelkező rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy a természetbeni juttatás - Erzsébet-utalvány - átvétele az alábbiak szerint történik:

A szülő neve alapján ABC szerint:
A-H-ig: 2017. augusztus 28. (hétfő) 13:00-18:00 óráig

Meghívó lakossági fórumra

varoshaza.jpgTisztelettel várok minden kedves érdeklődőt Abony Város Arculati Kézikönyv tárgyában tartandó LAKOSSÁGI FÓRUMRA.

A fórum helye: Abonyi Polgármesteri Hivatal Díszterme
Időpontja: 2017. augusztus 23. (szerda) 16.00 óra

Kérem Önöket, mondják el véleményüket, és tegyék meg javaslatukat. 

Tisztelettel: ... [ Olvasd tovább! >>> ]

Csütörtökön légi szúnyoggyérítés lesz Abonyban

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos szúnyoggyérítési program keretén belül 2017. augusztus 17-én légi, kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony belterületén a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában (kb. 18:00-20:00 óra között).

Tartaléknapok: 2017. augusztus 18-19.


170 éve robogott be az első vonat Abonyba - Fotógalériával

170 évvel ezelőtt nyílt meg a Pest-Szolnok vasútvonal, melynek kerek évfordulója alkalmából kiállítást rendeztek az abonyi Kultúra Házában. 
 
A rendezvény elején Balogh Tamás Zsolt alkalomhoz illő előadással készült. Jandácsik Pál, a Művelődési Ház munkatársa köszöntötte a megjelenteket. Beszédében ö... [ Olvasd tovább! >>> ]

Augusztus 20-án módosul a buszok indulási/ érkezési helye!

modosul_buszok_indulasi_erkezesi_helye_augusztus_20_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és Utazóközönséget, hogy 2017. augusztus 20-án (vasárnap) a városi rendezvények miatt az Abony-Cegléd, Abony-Szolnok autóbuszvonal járatai ideiglenesen kijelölt megállóhelyekről indulnak, és terelt útvonalon közlekednek.


A BENU Gyógyszertár ügyel ránk a héten

benu_gyogyszertar_ugyeletes_patika_abony_abony.hu_2017.jpgÉrtesítünk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. augusztus 14-20. között) a Benu Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Ügyeleti feladatait hétköznap 18-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.
 
Információk: Csontos Patika
 
 
 
 

A 90 éves Barkóczi Mátyást köszöntötték

barkoczi_matyas_90_eves_szepkoru_koszontese_abony_abony.hu_2017.jpg90. születésnapja alkalmából, otthonában köszöntötte Barkóczi Mátyást Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Kelemen Tibor aljegyző úr.


Online parlagfű bejelentő rendszer

Tisztelt Lakosság!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által létrehozott portálon lehetőségük van online és anonim módon bejelenteni, ha Abony város bel- és külterületén parlagfüves területet látnak, tapasztalnak. 
 

Két éremmel tért haza a világbajnokságról az abonyi, ifj. Tóth Sándor - Fotógalériával

Amilyen természetesen ráérzett a gokartozás csínjára-bínjára, olyan rögös volt az abonyi ifj. Tóth Sándor, „Sanci” útja a madridi világbajnokságra. Még nem is volt jogosítványa, amikor már sikert sikerre halmozott a hazai versenyeken.


Extrém születésnapja volt a 75 éves, abonyi Végvári Józsefnek

Torta helyett tandemugrást kapott 75. születésnapjára az abonyi Józsi bácsi. Az extrém születésnapi ajándék talán meglepőnek tűnik, de mégsem az, tekintve, hogy hosszú éveken keresztül azért repült fel a levegőbe, hogy onnan leugorhasson.


Könyvből mosolyog vissza ránk az abonyi tarka borjú legendája

Talán nincs olyan abonyi, aki valamilyen formában ne hallotta volna még az abonyi tarka borjú kifejezést. Még ennél is többen vannak, akik a legendát nem csak ismerik, de terjesztik is településünkön innen és túl.


Súlyos testi sértést kísérelt meg egy férfi Abonyban

bunugy_sulyos_testi_sertes_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya büntetőeljárást folytat B. Zs. 41 éves abonyi lakos ellen, súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt az alábbi tényállás alapján.
 

Továbbra is kifogástalan az Abonyi Strandfürdő vize - Cáfolat az interneten megjelent híresztelésekkel kapcsolatban

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy lakossági panaszbejelentés alapján állítólagos fertőzésveszély merült fel az Abonyi Városi Termál- és Strandfürdőben. A panaszos által kifogásolt időszakban, 2017. július 31-én levett vízminta eredménye a mai napon megérkezett.


Csőtörés miatt akadozhat a vízszolgáltatás néhány utcában

csotores_vizhiany_abony_2016.jpg
A DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy a Szelei út 7. sz. előtt csőtörés  történt.
 
... [ Olvasd tovább! >>> ]

VIDEÓ: II. Abonyi Tarka Borjú Főzőverseny és III. Tó Party

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.


 
    
    
 
 
 


Abonyi fejlesztések, beruházások, a város fejlődése az utóbbi években.

Megvalósult beruházások, pályázatok, dokumentumtációk.
Abony Város közzétett elérhetőségei, intézmények, egészségügyi intézmények elérhetőségei.

Közérdekű elérhetőségek.
Abony Város PM Hivatal általános ügyfélfogadási rendje.

CEGLÉDI JÁRÁSI HIVATAL ügyfélfogadási rendje.
Get the Flash Player to see this player.